semester_188-1248096330992När Sverige “stänger” för sommarsemester jobbar småföretagarna för fullt. En av fyra småföretagare tar inte mer än en vecka ledigt under sommaren. Detta år drar också många in på sommarvikarierna, endast 22 procent planerar att ta in ersättare – en minskning med åtta procentenheter jämfört med förra året.

Det framkommer i FöretagarFörbundets årliga arbets- och semesterundersökning som i år genomförs för tredje året i rad.

– Tyvärr har småföretagarnas arbets- och semestersituation inte förbättrats jämfört med föregående år. Visst är småföretagarnas slitstyrka och flexibilitet sundhetstecken. Men ett sunt företagande kräver nödvändiga andhämtningspauser med sammanhängande ledighet, kommenterar Camilla Littorin, förbundssekretare på FöretagarFörbundet.

Läs rapporten

 

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.