Segertimmen – Kliv upp klockan 5!

rsn-robin-sharma-writes

I en intervju med Dagens Nyheter säger Robin Sharma, författare ifrån Canada att dygnets segertimma startar klockan fem på morgonen. Den första timmen på din dag kan du ha för dig själv och inte störas av andra. En sällsynt lyx i denna tidsålder då vi ständigt distraheras av information, nyheter, människor m.m.

Robin menar efter att ha intervjuat hundratals elitidrottsmän, företagsledare och miljardärer som han coachat så finns en gemensam nämnare – de stiger upp tidigt. Han kallar rutinen för ”femklubben”.

Den första timman mellan fem och sex delar Robin upp i tre 20 minuters block. De första 20 minuterna skall ägnas åt hård träning som frigör endorfiner och dopamin. Dessa ger dig mer energi och om du kände dig trött när du vaknade så är du en helt annan människa efter de 20 minuter av träning.

De följande 20 minuterna skall ägnas åt reflektion. Det kan vara meditation, bön eller att skriva dagbok. Att reflektera över vad du åstadkom igår och vad du vill få gjort under den kommande dagen. Att tänka på detta under 20 minuter skapar ett fokus för dagen som gör dig effektiv och dessutom kreativ.

De sista 20 minuterna på denna dygnets segertimma skall ägnas åt personlig utveckling. Läs en bok, lyssna på en pod eller gå en kurs (online) med syftet att utveckla dig själv.

När dessa tre pass är över är klockan fortfarande bara fem och du är full av energi, ny kreativitet och kunskap!

Dagen kan börja!

Läs mer på DN.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr