Tusentals företag har blivit lurade

Bolagsupplysningen skickar ut blanketter till företag där man uppmanas att uppdatera och rätta uppgifter om ditt företag.

Deras logotype och utförande av samt text blanketter vill skapa en illusion om att vara myndighetslik. Om man skriver under och skickar in så förbinder man sig till betalning under två år á närmare 5000 kr. För detta får man en förtur till exponering på deras hemsida (bolagsupplysningen.se).

Så här skriver Bolagsverket på sin hemsida

” Bolagsupplysningen.se är inte en tjänst hos Bolagsverket.
Många företagare har fått brev från företaget Bolagsupplysningen.se med erbjudande att lägga till företagsuppgifter på Bolagsupplysningens webbplats.

Den som tackar ja accepterar enligt det finstilta att betala nästan 5 000 kronor per år i två år, en period som förlängs med 12 månader om den inte sägs upp i tid.

Det är inte Bolagsverket som står bakom detta brev. Det har ingenting alls med Bolagsverket att göra.

Hösten 2016 skickar Bolagsupplysningen åter igen ut en ny version av sin myndighetsliknande blankett som vilselett tusentals företagare.”

Om du blir drabbad

Läs mer om hur du hanterar bluffakturor här

Foto: Bolagsverket

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.