Samtal om direktstöd till företag

Stefan_Löfven_(2019-04-09)_02

Under ett möte på torsdagen diskuterades möjligheten att skapa ett omsättningsstöd. Liberalerna och centern lade fram ett förslag om att ge de allra värst drabbade företagen ett omsättningsstöd för att täcka fasta kostnader. Ett liknande stöd finns idag i Danmark och Norge.

”Vi ser företag som inte har en krona i intäkter, restauranger till exempel. De sitter på utgifter som är tunga då måste staten kunna gå in och avlasta. Det är inte för att vi vill rädda företag, utan för att vi vill rädda jobben”, säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni till Dagens Industri 

Ulf Kristersson, Moderaterna. Vill helst slopa hela arbetsgivaravgiften men säger om förslaget på omsättningsstöd:

”otroligt viktigt för många företag”

Kristdemokraterna har räknat ut att det skulle kosta 85 miljarder under tre månader att införa deras stödmodell. Och Ebba Busch var efter mötet optimistisk då hon upplevde att det fanns intresse från regeringen för förslaget. Men Stefan Löfven var lite mer försiktig på presskonferensen efter mötet på torsdagen och sa:

”Vi är beredda att titta på alla förslag hur vi ska hantera det här och dämpa de ekonomiska konsekvenserna. Men vi säger inte automatiskt ja till alla förslag”

Statsministern ämnar titta på detta förslaget och analysera tillsammans med andra förslag för att prioritera vad som är bäst för Sverige.

”Vi måste också ha ett långsiktigt perspektiv. Detta är inte över om en eller två veckor, det tar månader. Då måste vi se till att ha verktyg kvar om vi går in i hösten med en liknande situation, så vi kan inte använda alla verktyg här och nu”, sa statsministern.

Läs mer på dagens Industri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr