Regeringen föreslår nya avstämningsregler för korttidsstödet

Regeringen har tillsatt en kommitté som skall utvärdera korttidsstödet vilka effekter det haft på sysselsättning, företag och ekonomin i Sverige under coronakrisen. De vill också utreda hur vanligt det är med fusk och missbruk kopplat till stödet.

Kommittén som nu tillsätts ska även utreda eventuella regelförändringar med stödet, och redan nu föreslås en ändring i reglerna om avstämning som innebär att företag som missat sin avstämning får en ny möjlighet att komma in med avstämningen innan de får återkrav på utbetalningen, enligt en proposition från regeringen som lämnades till riksdagen på onsdagen, framgår det i en artikel i Dagens Nyheter.

– Det har visat sig bli ganska oproportionerliga konsekvenser, att om man är sen med avstämningen blir återbetalningsskyldig till hela summan. Det är inte en rimlig konsekvens, säger Ibrahim Baylan.

Kommittén ska redovisa sin första del av utvärderingen av korttidsstödet den 31 maj nästa år och sedan fortsätter resten av regeringsuppdraget för kommittén till november 2022.

Läs mer på dagens PS

Bild Johan Wessman (CC BY 3.0).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar