Omställningsstöd och Omsättningsstöd förlängs

SONY DSC

Regeringen meddelade under tisdagen den 11 januari att omställningsstödet för aktiebolag och omsättningsstödet för enskilda näringsidkare och handelsbolag kommer att förlängas och gälla även under februari. detta som en konsekvens av att nya restriktioner infördes den 12 januari. Därtill meddelades att takbeloppet för omställningsstödet kommer att höjas.

Omställningsstöd

Aktiebolag, enskilda firmor och Handelsbolag som drabbas av restriktioner kan ansöka om omställningsstöd. Omsättningstappet i perioden skall vara 30 procent eller mer jämfört med en referensperiod. Företaget kan få upp till 70 eller 90 procent av sina icke-täckta fasta kostnader i stöd. Löner och hyror kan inkluderas i de stödgrundade kostnaderna. Stödet söks retroaktivt.

Läs mer på Skatteverkets hemsida (ansökan sker även här, oklart när den öppnar dock)

Omsättningsstöd

Enskilda firmor och handelsbolag som drabbas av restriktioner och tappar mer än 30 procent av omsättningen kan ansöka om omsättningsstöd. Tidigare stöd har ersatt 75-90 procent av omsättningstappet. var söker jag omställningsstöd

Stödet söks retroaktivt.

Läs mer på Boverkets sida (där du också ansöker när väl ansökan öppnas, oklart när ännu)

OBS Enskilda näringsidkare och handelsbolag kan ansöka om både omställningsstöd och omsättningsstöd. Det finns dock särskilda regler för hur mycket stöd du kan få från respektive håll.

Takebelopp

Statsstöd i EU är begränsade till ett takbelopp om ca 117 miljoner kronor. Vilket är takbeloppet för Omställningsstöd och Omsättningsstöd från och med december 2021 i Sverige.

Läs mer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr