Ny lag om skuldsanering för företagare!

 

Den 1 november träder en helt ny lag om skuldsanering för företagare i kraft. Den vänder sig till företagare som är eller har varit involverad i en näringsverksamhet. Det är företagaren själv som får möjlighet till skuldsaneringen, och även närstående till företagaren, och inte själva företaget.

– Det är positivt att nu också företagare får möjlighet till skuldsanering. Det är inte alltid som affärsidén fungerar och då lätt att en nyföretagare hamnar i skuld. Att få möjlighet till en nystart för fortsatt entreprenörskap är bra säger Mats Assarsson, ordförande i Företagarförbundet Fria Företagare.

En av förutsättningarna för att få sanering är att företaget drivits på ett korrekt och seriöst sätt, en annan att skulderna inta kan betalas på många år. Jämfört med regelverket för privatpersoner som får 5 år på sig att betala gäller 3 år för företagare. Även krav på fler detaljerade uppgifter finns samt att det inte existerar några betalningsfria månader.

Vem kan få möjlighet till skuldsanering

Man kan få skuldsanering som företagare om man är, eller har varit, involverad i näringsverksamhet. Med involverad menas antingen:

– Att man själv driver en enskild näringsverksamhet eller företräder en juridisk person, till exempel ett aktiebolag eller handelsbolag.

– Att man själv drivit en enskild näringsverksamhet eller tidigare företrätt en juridisk person.

Läs mer om möjligheter, villkor mm här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr