Nacka – årets nyföretagarkommun

Årets nyföretagarkommun Nacka

Den 11 november under Eget företag mässan utsåg Nyföretagarcentrum årets bästa kommun att starta företag i. I år föll valet på Nacka med motiveringen:

Nacka kommun har i många år varit en ledande kommun vad gäller företagsklimat. Man förstår nyföretagandets stora betydelse för ökad sysselsättning och ekonomisk tillväxt. Genom nya företag skapas nya skatteintäkter som är så viktiga för samhällsservicen.

Nacka kommun är  en starkt expanderande och växande kommun. Under pandemin har pendlingskommunernas betydelse också vuxit och mer har skötts digitalt. Det har samtidigt inneburit att många tagit initiativ till att starta företag med sin bas hemifrån.

Genom att utse Nacka kommun till Årets Nyföretagarkommun vill vi uppmuntra till fortsatta insatser som stärker nyföretagandet lokalt i Nacka kommun.

Priset på 100 000 kr togs emot av Anders Börjesson, näringslivsdirektör Nacka kommun, och skall fördelas på lokala insatser för företagande under tre år.

– Vi vet alla att fler jobb och ekonomisk tillväxt skapas genom nya företag, De nya företagen för även med sig att nya ideer förverkligas som för utvecklingen framåt. Nacka kommun har under många år haft ett högt nyföretagande och visat att nyföretagandet öppnar möjligheter för såväl kommuninvånarna som Sverige i helhet, säger Harry Goldman, VD NyföretagarCentrum Sverige.

Utöver Nacka var sex kommuner nominerade till priset: Jönköping, Ängelholm, Bräcke, Varberg, Tjörn och Sotenäs.

De senaste tre årens vinnare av Årets Nyföretagarkommun: Vellinge 2018, Åre 2019 och Båstad 2020.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr