Miljöpartiets Lorentz Tovatt uppmanar till bojkott av svenskt företag

I ett inlägg på microbloggen Twitter anklagar Miljöpartiets klimat- och energipolitiske talesperson Lorentz Tovatt, Pågen med dess vd Anders Carlsson Jerndal i spetsen för avancerad greenwashing. Anders har i flera medier larmat om höga elpriser och att elbristen hotar företaget expansionsplaner i södra Sverige.

Lorentz Tovatt kallar Pågens vd för riksclown på Twitter:

”När ska svenska journalister sluta låta riksclownen Anders Jerndal gråta ut när han inte får tag på lite rysk gas? Han är en skam för svenska livsmedelsbranschen”.

och uppmanar svenska folket till att köpa bröd av andra leverantörer:

”Ska du köpa börd till frukosten? Köp aldrig aldrig aldrig Pågen” och vidare ”mitt förslag är istället att köpa Polarbröd”.

Mattias Rebane, näringspolitisk talesperson på Företagarförbundet anser att det är ansvarslöst av en riksdagsledamot att använda sin plattform och sitt mandat av folket för att misskreditera enskilda svenska företag. Lorentz borde istället som energipolitisk talesperson engagera sig i hur han som ansvarig riksdagsledamot skall lösa det svenska energiproblemet och säkra energi åt såväl Pågen som andra brödtillverkare.

Läs mer här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Detta inlägg har en kommentar

  1. Motortjejen

    Helt galet att en folkvald politiker egentligen kan ta till sånt här…Borde finnas grundlagar som skyddar mot den här typen av hot mot frihet

Lämna ett svar