Miljöpartiets Lorentz Tovatt uppmanar till bojkott av svenskt företag

Smiling white female trainee in clothing design studio

I ett inlägg på microbloggen Twitter anklagar Miljöpartiets klimat- och energipolitiske talesperson Lorentz Tovatt, Pågen med dess vd Anders Carlsson Jerndal i spetsen för avancerad greenwashing. Anders har i flera medier larmat om höga elpriser och att elbristen hotar företaget expansionsplaner i södra Sverige.

Lorentz Tovatt kallar Pågens vd för riksclown på Twitter:

”När ska svenska journalister sluta låta riksclownen Anders Jerndal gråta ut när han inte får tag på lite rysk gas? Han är en skam för svenska livsmedelsbranschen”.

och uppmanar svenska folket till att köpa bröd av andra leverantörer:

”Ska du köpa börd till frukosten? Köp aldrig aldrig aldrig Pågen” och vidare ”mitt förslag är istället att köpa Polarbröd”.

Mattias Rebane, näringspolitisk talesperson på Företagarförbundet anser att det är ansvarslöst av en riksdagsledamot att använda sin plattform och sitt mandat av folket för att misskreditera enskilda svenska företag. Lorentz borde istället som energipolitisk talesperson engagera sig i hur han som ansvarig riksdagsledamot skall lösa det svenska energiproblemet och säkra energi åt såväl Pågen som andra brödtillverkare.

Läs mer här

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr