Många företag räknar med att cyberattackerna kommer att öka under året

anonymous-2755365_960_720

Hela 65 procent av företagen räknar med att cyberattackerna kommer att öka under 2019 och en klar majoritet anser att Sverige är för dåligt rustade för att klara cyberhoten.

Siffrorna kommer från en undersökning av PwC där hela 49 procent av företagen anger att de utsatts för cyberattacker under 2018. Säkerheten hamnar tydligt efterkälken mot tekniken enligt undersökningen, som anger robotik och automatisering ökar riskerna för cyberattacker. Undersökningen pekar också på att samarbetet mellan det offentliga och företagen måste öka.

Tredje största hotet mot samhället

Enligt World Economic Forums rapport ”Global Risk Rapport 2018” kommer cyberattacker på tredjeplats efter naturkatastrofer och extremväder som fara för mänskligheten under de närmaste fem åren. samma rapport konstaterar att antalet attacker mot företag närapå har dubblerats de senaste fem åren.

Även den usla säkerheten i många av de uppkopplade prylar som brukar få samlingsnamnet internet of things anges som ett stort hot. Övervakningskameror, sensorer och streamingboxar som saknar grundläggande säkerhetsmekanismer och är enkla måltavlor för hackare som sedan använder datorkraften för att sprida virus, spam eller utföra överbelastningsattacker.

Läs mer här

Eller på NyTeknik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr