Låt 2017 bli året då fokus läggs på de minsta företagen

Nu är det bara några dagar kvar av 2016 och alla småföretagare kan summera ännu ett verksamhetsår. För vissa är december helt avgörande, inte minst inom handeln. För andra är tiden mellan nu och trettonhelgen den lugnaste tiden på året.

Det är också en tid när man stannar upp och tittar framåt, kanske ägnar några dagar åt att fundera över vad man ska göra med sitt företag under nästa år. Vågar man satsa på nyanställningar, expandera och växa? Eller är man tvungen att ta beslut om att skära i kostnaderna och rentav behöva säga upp personal?

Småföretagare ställs ständigt inför svåra utmaningar och det blir inte lättare när politiker hela tiden ritar om spelplanen genom att ändra på regler och lagar.

På Företagarförbundet Fria Företagare jobbar vi hela tiden för att påverka våra folkvalda politiker att se även de minsta företagen. Skattehöjningar likt de förändringar som aviserats i 3:12-reglerna kommer inte att locka fler att lägga tid på att bygga upp företag.

Sänkningarna av ROT och RUT har drabbat många företag i dessa branscher – uppåt 5000 företag har försvunnit. Det allra värsta är att en del av dessa jobb som skapats de senaste åren nu har ersatts av svartarbete.

Inför 2017 hoppas jag verkligen på positiva förslag från regeringen som främjar de minsta företagen i högre grad. Helt enkelt minska trösklarna för småföretag att utvecklas, växa och skapa fler jobb.

Bra för småföretagen, bra för Sverige!

Slutligen vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År!

Mats Assarsson
Ordförande, Företagarförbundet Fria Företagare

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr