Kanske försvinner vårdmomsen igen

Young female doctor on modern clinic background. Horizontal image for website design.

Den 1 juli 2019 infördes moms på uthyrning av vårdpersonal, något som beslutades av Högsta förvaltningsdomstolen 2018. För privata företag blev det 25 procent dyrare att hyra in vårdpersonal.

Men kanske ser vi en förändring på gång när nu regeringen utreder lagstiftningen kring vårdmomsen. Men det kommer ändå att dröja ett tag då utredningen skall vara klar 1 april 2021 och först därefter kommer det någon form av beslut, vilket innebär att den skulle kunna försvinna 1 juli 2021 eller mer sannolikt 1 januari 2022. Så alla de privata vårdföretagen kommer fortsatt att ha en besvärlig tid under ett par år till.

– Det finns en väldigt stor förväntan att den här utredningen kommer att föreslå lagändringar som kommer att göra att det här blir bra igen. Utredningen ska ju hitta lösningar, som kanske kan vara i kraft till den 1 januari 2022, men det är för tidigt att spekulera i det. Men tills dess ska det finnas medel i regionerna att kompensera för det här, säger  Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centerpartiet till DI. 

Branschorganisationen Vårdföretagarna välkomnar regeringens beslut, skriver organisationen på sin hemsida.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr