“Jag har sparat otroligt mycket tid med appen”

Adam_webb

SPONSRAD ARTIKEL Tidigare skrev Adam Surtell ner all information på små anteckningslappar som han sedan samlade ihop när han fakturerade. Det var en process i flera steg som tog mycket onödig tid. Nu har han hittat en lösning som gör att han kan lägga den tiden på sina kunder i stället.

Precis som många andra som driver egen firma har han lagt mycket tid på att fakturera sina kunder. Just faktureringen är något som många småföretagare tycker är krångligt, struligt och tidskrävande.  

Adam Surtell, 50, har varit egenföretagare i 19 år. Han började som svetsare. I dag arbetar han främst som snickare och markismontör.

Precis som många andra som driver egen firma har han lagt mycket tid på att fakturera sina kunder. Just faktureringen är något som många småföretagare tycker är krångligt, struligt och tidskrävande.  

Men nu har Adam Surtell hittat en lösning som gör att han sparar mycket tid: den nya appen Dicopay. I appen kan han fakturera enkelt och snabbt och få betalt direkt när jobbet är klart. Dicopay riktar sig till alla småföretagare som vill ta bort tråkig administration och frigöra tid som kan användas till nya uppdrag och att utveckla verksamheten – oavsett om du är hantverkare, driver städföretag eller jobbar som personlig tränare.

– Jag har sparat otroligt mycket tid sedan jag började använda Dicopay, säger han.

Godkännande direkt vid faktureringstillfället

Efter varje utfört jobb registrerar han direkt uppgifterna i appen som också har stöd för eventuellt rot- eller rutavdrag. 

– Nu behöver jag inte skriva en massa lappar längre . Tidigare skrev jag ner dagens jobb i ett anteckningsblock och när jag kom jag hem skrev jag över det på datorn. Nu slipper jag det dubbeljobbet. Appen är genialisk på så sätt.

Dicopay har också en enkel funktion för godkännande från kund direkt vid faktureringstillfället. Ett sms skickas ut och kunden godkänner enkelt arbetet i sin mobil och får sedan en faktura med 30 dagars betaltid medan företaget som fakturerat får betalt direkt. 

– Det är bra för då kan man gå igenom allt på plats. Kunden har koll på exakt vad jag gjort och godkänner det direkt. På så vis vet man att man är överens.

Undviker fakturor som släpar

Adam Surtell lyfter fram just tryggheten som en annan fördel med Dicopay. Inga fakturor riskerar att försvinna och han vet att pengarna kommer in som de ska på kontot. I stället att fakturorna samlas på hög och skickas ut till kunderna långt senare. Något som förekommer för betydligt fler småföretagare än Adam Surtell. Ett problem som kan uppstå om fakturan kommer till kund långt efter att arbetet har genomförts är att man inte minns exakt vad som var sagt. Det är inte ovanligt att det uppstår diskussioner om vad som faktiskt var avtalat och det är långt ifrån alltid det finns en offert att luta sig mot. 

– Jag tycker att det är så fantastiskt med den tryggheten. Det är såklart väldigt viktigt även för småföretagare att veta att pengarna kommer att komma in på kontot.

Läs mer på DICOPAY medlemsförmånssida här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr