Inte bra bluffmail – även brev kan snabbt bli en skuldfälla

hosting erbjudande

Erbjudanden som ser ut som en faktura har varit ett vanligt förfarande bland skojarföretag. Därför kan vaksamhet vara på sin plats. Ibland är erbjudandet bra och då är det inget fel i att göra det enkelt för kunden att bara betala och därmed få ta del av en tjänst eller vara. Men många gånger är det tvärtom. Företaget betalar det dom trodde var en faktura och blir därmed per automatik köpare av en tjänst eller vara som de inte hade för avsikt att beställa.

Speciellt lurigt är ofta avtalstexten som kommer med erbjudandet eller fakturan. Skriven med så liten text att det behövs förstoringsglas att läsa den, och så många ord att de flesta inte orkar. Ofta hittar man då villkor som i fallet med en web hosting leverantör, tjänsten förnyas per automatik efter 12 månader med ytterligare ett år och en skriftlig uppsägning måste vara leverantören tillhanda senast 2 månader innan ”avtalet” gått ut. Det leder ju ofta till att efter tolv månader får företaget en ny faktura på tjänsten som hen aldrig frågat efter och vid försök att säga upp densamma så får man beskedet att det är försent. I värsta fall fortsätter detta ytterligare år.

Svensk Handels varningslista varnar för företag som erbjuder web-hosting och som också gav upphov till vår uppmaning att vara försiktig och läsa igenom villkoren innan man väljer att betala och anlita en ny leverantör av web-hosting.

Se Svensk handels varningslista här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr