Hur trygg är en småföretagare i vardagen?

Survey FF Augusti Trygghet och Corona.001

Och hur slog Corona mot omsättningen i augusti?

Omsättningen är fortsatt under press för många av landets småföretagare. I augusti redovisar en tredjedel av företagen att de tappat mellan 20-40 procent av omsättningen och var fjärde företag har tappat mer än halva omsättningen. Det är nu femte månaden som 25 procent av småföretagarna redovisar tapp på över halva månadsomsättningen.

Det skapar såklart en otrygghet inför framtiden. Hur väl står småföretagarna rustade för det oväntade?
Företagarförbundets undersökning visar att över hälften saknar skydd från A-kassan. Det innebär att de skulle få rejält svårt om pandemin fortsätter pressa dem i samma omfattning som skett hittills. Skyddet bland Företagarförbundets medlemmar är dock högre mot mer konkreta olyckor i företaget. 8 av 10 har en företagsförsäkring, vilket är fler än tidigare nationella undersökningar visat. Skulle det värsta hända så har så många som 78 procent också en livförsäkring. 

Fortsatt är det dock många småföretagare som riskerar att bli fattiga som pensionärer, då var tredje faktiskt saknar ett pensionssparande till sig själva! 

Undersökningen visar slutligen på att hälften av småföretagarna känner sig otrygga om någon oförutsedd olycka eller händelse skulle vara framme i företaget eller för dem personligen!

Läs hela undersökningen här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr