Hej kära småföretagare runt om i landet.

Mats Assarsson ordf FF 3

Det är den tiden på året då jag summerar vad som skett under året som gått, vad som varit bra och vad som kunde gjorts bättre. Det gör jag både i mitt företag och i Företagarförbundet. Kanske gör du samma sak i ditt företag? 

Det funkar ganska bra som utgångspunkt för att sätta nya mål för det kommande året, men också för att ge sig själv och sina medarbetare en klapp på axeln, och i de flesta fall, välförtjänt beröm för allt som vi åstadkommit under året. Det är en fin känsla att ta helg på, att få lov att känna sig stolt och nöjd över det man gjort, både för sig själv, för sin familj, sitt företag och i Företagarförbundets regi för de svenska småföretagen. 

Jag är nöjd med att vi enträget fortsätter försöka påverka den svenska politiken att åstadkomma bättre villkor för företagande i Sverige. Många hoppades på att en ny borgerlig regering skulle ha ett större fokus på företagare och att regelverk och villkor skulle förenklas. Vi har ännu inte sett mycket av det, det kanske kommer? Men min erfarenhet säger att oavsett regeringsfärg så hamnar de största frågorna alltid i fokus. Just nu brottslighet, gängkriminalitet, NATO och kärnkraft. Alla de andra frågorna som konkret rör småföretagande är ofta små i sammanhanget och när ”dagen är slut” har dessa oftast inte hunnits med. Därför är det viktigt att Företagarförbundet och andra företagarorganisationer, fortsätter att påminna politiker att våra frågor och villkor är viktiga. Viktiga för Sveriges jobbskapande och för att så många som möjligt skall kunna försörja sig själva. Med detta kommer skatteintäkter som i sin tur bidrar till att välfärden kan utvecklas och i vissa fall repareras… Det är mitt nyårslöfte till er – att vi kommer fortsätta arbeta för era villkor på samma sätt som vi gjort sedan 1936 – i snart 100 år, oavsett om regeringen är röd, blå, rödgrön eller en röra av regnbågens alla färger.

Jag är också lite extra nöjd med att vi nu erbjuder alla våra medlemmar en enkel start på ett litet företags hållbarhetsarbete genom Hållbarhetsresan. Ett samarbete med RISE som känns extra bra i hjärtat då de flesta småföretagare vill arbeta hållbart men har svårt att veta hur man skall komma i gång eller var man skall börja. Hållbarhetsresan är svaret på den frågan!

Vi har också inlett ett samarbete med pensionsrådgivning under året. I undersökningar bland medlemmarna såg vi att var tredje medlem saknade tjänstepension och riskerade att bli fattigpensionärer efter företagandet. Nja kanske inte alla – många har gjort ett fantastiskt jobb och byggt upp ett företag som de kan sälja och får pensionspengar på det viset – men för många lyckas inte det och då är en förnuftig tjänstepension ofta den enda lösningen. Vi har sett under året att många uppskattat denna hjälp. Så nu till jul kan jag känna mig stolt över att vi hjälp många företagare från att riskera en delvis fattig pensionstillvaro. Det känns faktiskt lite extra bra.

Utöver pensionsrådgivning så har våra experter i rådgivningspanelen konsulterats upp emot tusen gånger under året vilket också kan summeras i fin hjälp i frågor som man som enskild företagare kanske inte rett ut med samma framgång som man nu gjort tack vare goda råd från vår rådgivningspanel – goda råd är faktiskt inte dyra! Medlemskapet kostar ju bara en dryg tusenlapp!

Jag har slutat att tro på tomten, men jag tror fortfarande på småföretagare och att våra villkor kan bli bättre och att när dessa utvecklas så utvecklas Sverige!

God jul alla småföretagare!

Mats Assarsson 

Ordförande Företagarförbundet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr