God Jul och Gott Nytt Företagarår!

Ännu ett år är snart till ända och det börjar bli dags att blicka fram mot nästa. Förhoppningsvis efter lite välbehövlig vila under jul- och nyårshelgerna.

Det händer mycket ofattbart i vår omvärld just nu som givetvis också påverkar vår vardag både som företagare och privatpersoner.

Flyktingkatastrofen får med all rätta stort fokus i media och politiskt. Vi har en stor utmaning framför oss de kommande åren att lösa bostäder och arbete till alla blivande svenskar.

Jag hoppas att politikerna i detta läge ser vikten av ett bra klimat för småföretagarna. Detta av två skäl.

  1. Det är i småföretagen som jobben skapas, det har vi sett de senaste åren. Medan storföretagen effektiviserar och minskar antalet anställda så finns det tusentals småföretag som anställer. Med bättre villkor skulle ännu fler våga anställa, visar flera undersökningar.
  1. För väldigt många utrikes födda är eget företag en väg in på arbetsmarknaden. Dessutom är många av dem som nu flyr krig i sina hemländer entreprenörer och företagare. De behöver, precis som alla andra som vill starta företag i Sverige, enkla och tydliga regler när det gäller allt från skatter till olika lagkrav.

Sverige behöver fler företag och fler entreprenörer som vågar starta och orkar driva företag. Låt oss stötta dem genom att göra det enklare och mer lönsamt för dem som faktiskt tar steget och väljer att bygga upp en verksamhet.

Det som är bra för småföretagen, är bra för Sverige.

Slutligen vill jag önska dig en riktigt God Jul & ett Gott nytt företagarår!

Mats Assarsson
Ordförande
Företagarförbundet Fria Företagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr