Företagen måste få besked nu!

Europe, Italy , Increase in the cost of bill for  gas and electr

Elpriserna slår stenhårt mot både hushåll och företag i södra Sverige. Trots vallöften om elpristak till den 1 november, så säger nu den nya regeringen när de väl är på plats att de ändrat sig och att man måste vänta på den utredning och de förslag som Svenska kraftnät håller på att ta fram och som de skall vara klara med endast 15 nov.

Hur lång tid det tar därefter att få ett eventuellt stöd utbetalt vet vi inget eller väldigt lite om. Svenska kraftnät har dock sagt att det finns chans att det skall lyckas dem att betala ut före årsskiftet. Om inte så kommer hundratusentals företag att drabbas stenhårt och många av dem kommer att tvingas lägga ned.

– Det är skarpt läge nu. Varje dag räknas. Vi behöver besked och vi måste sänka företagens kostnader, säger Johan Grip, chefsekonom på Företagarna till TV4

Charlottenlund Gårdshotell i Småland ligger i det dyraste elprisområdet och hotellets elkostnader i augusti har fyrdubblades. hotellägaren Mikael Sjöhilm säger till TV4 att han är kreativ och letar efter lösningar, men att fortsätter det så här så kommer vi att få lägga ner säger hotellägaren, Mikael Sjöholm till TV4 Nyheterna.

https://www.tv4.se/ekonomi/elpriset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr