Etableringsjobb – tidigast till våren

SONY DSC

Regeringen och arbetsmarknadens parter, LO, Unionen och Svenskt Näringsliv var överens redan 2017 om att införa etableringsjobb för att skapa en modell för staten att stimulera fler anställningar av nyanlända och långtidsarbetslösa i Sverige. Nu är ansökan till EU för stödet inskickad.

Etableringsjobb skiljer sig från dagens befintliga subventionerade anställningar på så sätt att staten subventionerar anställningen genom att betala en ersättning direkt till individen, istället för att arbetsgivaren betalar hela lönen till arbetstagaren och sedan får ersättning för en del av lönen från staten.

Målet som sattes redan 2017 är att 10.000 individer skall kunna erbjudas etableringsjobb som syftar att bekände den redan då höga långtidsarbetslösheten som då var knappt 100 000 individer. Idag är den uppe i 182 000 personer enligt Ekonomifakta.se

Etableringsjobb skall kunna erbjudas under max 2 år och därefter skall anställningen övergå i en tillsvidare anställning. Regeringen har gått vidare med den ursprungliga planen att bara erkänna företag som tecknar kollektivavtal. Bemanningsföretag ingår inte i överenskommelsen.

Läs mer här

Läs mer på regeringen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr