Enklare att få skuldsanering
Från och med 1 juli blir det lättare för småföretagare att få hjälp med sin dåliga ekonomi. Nya regler ger nu alla som driver enskilda firmor rätt att söka skuldsanering.

Sedan tidigare har privatpersoner haft möjlighet att få skuldsanering, men nu ska även små företag som är svårt skuldsatta kunna få hjälp.

Nu förväntas att cirka 70 procent av de som ansöker också kommer att få skuldsanering. Det kan t.ex. handla om enskilda firmor som hantverkare eller frisörer som har rätt att ansöka om skuldsanering. Kronofogden väntar sig 600 ansökningar fram till årsskiftet.

 

Marcus Gränsmark,
Näringspolitisk sekreterare

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.