En småföretagarminister kan vara tungan på vågen

Var finns sveriges småföretagarminister?.001

Det är intensivt nu! och spännande inför valet den 11 september!
När vi träffade alla politiker i Almedalen i juli pratade vi om behovet av en småföretagarminister. En minister som enbart har ansvaret för att småföretagen kan utvecklas och därmed skapa många av de jobb som måste skapas för att Sverige skall ha råd med alla de generösa reformer som föreslås nu. Det pratas väldigt lite om jobbskapande som om frågan nästan är bortglömd? Det borde den inte vara med över 500.000 arbetslösa.


Vi påminner om 

  • att 4 av 5 nya jobb skapas i de små och medelstora företagen!
  • att om enbart vart femte företag kunde anställa EN person så hade arbetslösheten närmast halverats. 
  • att om Industrin eller storföretagen skall anställa motsvarande mängd skall de 1000 företagen anställa 25% fler än de har är idag
  • att modellen tillväxtjobb kan ge de små företagen möjlighet att anställa SAMTIDIGT som de kompetensetutvecklar den anställde på plats.
  • Att minskade kostnader för anställningen ger småföretagen stora förutsättningar att ta det där viktiga första klivet för att anställa.
  • Att enkelhet är nyckeln för de insatser man presenterar. Vi kan inte ha 7-8 olika varianter på sänkt arbetsgivaravgift!

En småföretagarminister som enbart arbetar för småföretagens villkor och utveckling är nödvändigt för svenskt jobbskapande. Svenskt jobbskapande är nödvändigt för att möta den besvärliga framtid som står för dörren.

Tungan på vågen

I en undersökning bland småföretagen gjord i augusti var 100.000 småföretagare osäkra på hur de skulle rösta! De kan vara tungan på den våg som nu svajar fram och tillbaka. Presentera en insats för småföretagen Tex. en småföretagarminister så har ni stor chans att påverka dessa. Läs undersökningen här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr