Efter pandemin: Waterfun ser fram emot en bra sommarsäsong

Broken piggy bank with money on table against dark background

Waterfun tar med privatpersoner och företag på fartfylld sightseeing med snabba båtar kring Malmö och Köpenhamn. Efter en lyckad Coronaomställning ser företaget nu fram emot en mer normal säsong.

Det startade som ett sidoprojekt på kvällar och helger, men blev snabbt en heltidssyssla för bröderna André och Martin Nileskär.

– Vi började köra turer med RIB-båtar 2016, berättar André. Vi upptäckte snart att det fanns en stark efterfrågan på den här typen av upplevelse, så vi sa upp oss från våra anställningar och satsade på heltid.

En RIB-båt är en uppblåsbar båt med hårt skrov, något som ger både låg vikt och utmärkta sjöegenskaper. Waterfun har två båtar med plats för 12 personer i varje. Under turerna längs den svenska och danska kusten kör båtarna i hastigheter upp till 70 knop.

– Vi försörjer oss på det här året runt, säger André. Sommartid är det naturligtvis mest att göra. Då blir det långa dagar. 

När pandemin kom i början av 2020 hade många företag och privata sällskap redan börjat boka inför säsongen. Det mesta bokades av snabbt, men Waterfun lyckades ändå ställa om verksamheten.

– Vi inledde ett samarbete med en kille i Smögen och tog upp en båt dit, säger André. Många semestrade hemma i Sverige under pandemin och även om vi följde alla restriktioner kunde vi köra täta 20-minutersturer i Smögen. Vi stod på bryggan och krängde spontanturer. I Malmö var det mest bokningar som gällde. Även 2021 hade vi en båt i Smögen.

André är nöjd med hur verksamheten fungerade under pandemin.

– Lösningen med Smögen räddade 2020 och även 2021 blev ett godkänt år för oss. Vi hade kanske haft fler kunder utan pandemin, men får ändå vara nöjda. Det hade kunnat bli betydligt värre.

Nu när restriktionerna i princip är borta finns det stora förhoppningar på den kommande högsäsongen. 

– Folk är förhoppningsvis sugna på att komma ut och hitta på roliga saker, säger André. Företag har redan börjat boka turer och i år har vi båda båtarna i Malmö. Då kan vi ta hand om företagskunderna på ett bättre sätt. Det är också i Malmö vi hör hemma och ska satsa. Så vi ser positivt på sommaren och hoppas att vi slipper ny smittspridning.

•••

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr