Ebba Busch i Almedalen

Ebba Busch almedalen 2022

Ebba pratar i sitt Almedalen om den breda medelklassen och hyllar Svenssonlivet med Villa, Volvo och vovve.

Flit och arbete leder till en trygg plats i medelklassen. Men nu hotas den tryggheten av brottsligheten och Ebba vill ha hårdare tag över hela linjen, strängare straff och större befogenheter för polisen.

Sjukvården

Kristdemokraternas signaturfråga är som vanligt sjukvården och Ebba säger att den är bra när man väl kommit in och passerat kösystemet. Men köerna är ett växande enormt problem. Vårdköerna har tredubblats enligt KD-ledaren de senaste decenniet. 140 000 patienter har väntat olagligt länge på vård som de har rätt till.

Vården är dessutom ojämlik beroende på var i landet man bor och söker vård. 9 av 10 med bröstcancer i Uppsala klarar sig medan endast 7 av 10 överlever i Härjedalen. Ebba blir inte arg över köer till Arlanda eller för att få ett nytt pass, däremot blir Ebba upprörd över köer till vården som skall vara allas rättighet i Sverige.

Senast KD ledamot var socialminister halverades vårdköerna enligt Busch och de vill hon upprepa med receptet att lägga ner regionerna på samma sätt som Danmark och Norge gjort där hon menar att man fått ner köerna.

”låt landstingen gå i pension efter 160 år”

Ebba kryddar sjukvårdsegagemanget från Kristdemokraterna med en tandvårdsreform med ett stärkt högkostnadsskydd och bättre uppföljning av tandvården. Alla skall kunna le brett oavsett hur tjock plånboken är.

När familjen mår bra mår samhället bra.

Familjen är fundamentet i Kristdemokraternas värld, men politiken har gjort det svårt för familjen att leva. Det har blivit dyrt att vara svensk, vi har fått ”Magda priser” enligt Ebba.

Kostnadsöknigarn från el, bensin, mat och räntor är hela 50.000 kr i år och nästa år för en tvåbarnsfamilj. Dessutom riskerar vi enligt Ebba att få en fastighetsskatt efter valet om de rödgröna vinner. Ebba propagerar för kärnkraft och säger att om Ringhals hade varit igång, hade kostnaden för el till hemmen i södra Sverige varit hälften.

Med bränslepriserna är det likadant. Diesel är fyra kronor dyrare än bensinen. Detta drabbar vanlig medelklass på landsbygden värst där dieselbilarna är vanligast. Hon vill ta bort reduktionsplikten och jämför den med en straffskatt på tunnebanebiljettn och menar att den inte är rättvis ur ett perspektiv mellan landsbygd och stad.

Kristdemokraterna går till val med att de vill sänka kostnaden för bensin och diesel med 5 kronor.

Enda gången småföretagarna nämns av Ebba är när hon säger att man inte bygger en grön framtid om man kör småföretagare i diket.

Kristdemokraterna kämpar för att alla skall kunna leva svensson livet även utanför innerstäderna. Livet med Villa, Volvo och vovve är värt att försvara i Ebba Buschs Sverige.

Köerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr