Skojare-Fotolia_1864596_XS-1330680390969Justitiedepartementet menar att det inte är lagarna som är problemet när det gäller bluffakturor och olika typer av blufföretag som plågar småföretagare. Det framkom vid en utfrågning om bluffakturor i Riksdagens Civilutskott, skriver Nya Affärer.
– Det sägs att systemet håller bluffmakarna om ryggen. Min bild är annorlunda. I de flesta fall är det kriminellt, och leder inte till bindande avtal. Detta måste man ha i åtanke. Problemet är att många företagare som drabbas har inte hela bilden och vilka rättigheter man har. Man blir osäker när man får ett krav, sa Gustav Gellerbrandt som representerade Justitiedepartementet.

Han menade att Justitieministern är redo att se över lagarna om det trots allt visar sig att de nuvarande inte räcker till.
– Men det får inte bli en lagstiftning som skyler över misslyckandet med att lagföra de kriminella. Dessa bryter mot reglerna redan idag. Skulle man då följa nya regler? Kommande reformer får inte heller ge negativa konsekvenser för näringslivet i övrigt.
Läs mer på nyaaffarer.se

I det nya numret av tidningen Fria Företagare skriver vi om ett åtal mot blufföretag som är på gång i Helsingborg. Ett av få som gått så långt.

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.