Björn gillar sänkta avgifter

Björn Matsson på Call4U gör tummen upp för sänkta arbetsgivaravgifter.
– Det skulle göra att vi kunde anställa fler, säger han.

Det tioårsjubilerande företaget sysslar med kundtjänstuppdrag samt försäljning över telefon. Bland uppdragsgivarna finns såväl andra företag som större organisationer.

Inför 2015 ser det ovanligt ljust ut eftersom man för första gången har lyckats sälja in upp till 95 procent av uppdragen redan i januari.

– Våra kostnader består i stort sett enbart av löner, så en sänkning av arbetsgivaravgifterna är välkommen. Den här branschen har väldigt små marginaler och vi påverkas därför oerhört mycket av hur skatterna och avgifterna utformas, säger Björn Matsson som välkomnar Fria Företagares initiativ till att lyfta fram de här frågorna i kommande budgetdebatter.

Samtidigt poängterar han att det även är viktigt att det sociala skyddsnätet i Sverige stärks, men att han inte tror att sänkta arbetsgivaravgifter skulle motverka detta.

– Om jag tittar på vår egen verksamhet så vågar jag påstå att vi skulle anställa fler personer om avgifterna sänktes, och då skulle vi bidra till att de totala skatteintäkterna ökade. Det blir helt enkelt en win-win situation som alla tjänar på, säger han och tillägger att det är viktigt att avgifterna även i fortsättningen får vara lägre för yngre personer.

En stor del av personerna på lönelistan är ungdomar som har telefonförsäljning eller kundtjänstarbete som sitt första jobb.

– De lägre avgifterna för ungdomarna är helt klart berättigade eftersom de ger båda oss och andra företag incitament till att anställa personer som annars skulle gått långtidsarbetslösa.

Text: Peter Fredriksson

 

Detta vill Fria Företagare:

Arbetsgivaravgiften för de allra minsta företagen med upp till 10 anställda sänks med 9,88 %, motsvarande den allmänna löneavgiften. Sänkningen sker via ett grundavdrag på årslönesummor upp till en miljon kronor, detta för att göra det lönsammare att driva och utveckla företag för den enskilde företagaren samt stimulera till anställning av nya och fler medarbetare.

Sjuklöneansvaret tas bort helt för de allra minsta företagen, upp till 10 anställda, och reduceras till 7 kalenderdagar för företag med upp till 50 anställda. När medarbetare blir sjuka i dag drabbas de minsta företagen extra hårt. En reformering av sjuklöneansvaret skulle innebära att ett av de största hindren till att våga växa försvinner.

Denna artikel är hämtad ur Fria Företagare nr 1/15 – som medlem i förbundet får du hela tidningen hem i brevlådan eller till kontoret. Förutom företagarpolitik bjuder vi på inspiration och tips till småföretagare. Läs mer om medlemskap >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6500kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1200 kr