Sedan en tid har vi, företagarförbundet Fria Företagare, varit utsatt för en förtalskampanj från en annan företagarorganisation, Småföretagarnas Riksförbund. Deras ordförande har gått ut i sociala medier samt i nyhetsbrev till egna medlemmar och hävdat att vi, i samtal med småföretagare, via bluffmetoder försöker utge oss för att vara dem. Påstår att vi förfar bedrägligt och uppmanar läsaren att polisanmäla oss med mera.

Vi kallar oss, via registrering av nytt varumärke, sedan oktober 2013 företagarförbundet Fria Företagare. Under namnet FöretagarFörbundet har vi sedan 1951 framgångsrikt arbetat och drivit opinion för bättre villkor att starta, äga och driva företag i Sverige. Småföretagarnas Riksförbund startade 2010. Delvis av personer, bl a dess ordförande, med ett förflutet i vår organisation.

Förvånande och oseriöst

Vi finner det högst förvånande och oseriöst att en annan företagarorganisation går ut med information om oss som inte innehåller någon som helst sanning.

Att i medier och informationskanaler på olika sätt förtala ett annat förbund visar egentligen bara att; Det känns svårt att betrakta Småföretagarnas Riksförbund som en seriös organisation. Det finns anledning att ifrågasätta agendan hos dess styrelse och ordförande. Agerandet verkar snarare ha ett egenintresse än fokus på företagarfrågor.

Kontakta mig gärna för raka och ärliga svar

Som eventuellt undrande småföretagare, medlem eller ej. Är du välkommen att kontakta mig för raka, ärliga och klara svar kring ett företagarförbund som i över 60 år arbetat för att göra det bättre, enklare och tryggare för dig och alla andra företagare i landet.

Med bästa småföretagarhälsningar

Mats Assarsson
Ordförande, Fria Företagare
mats.assarsson@ff.se
0709-37 41 33
www.ff.se

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.