Almi hänvisade till banken som i sin tur hänvisade till Blancolån…

Patrik Arnesson driver fotbolls-appen Forza Fotboll. Appen publicerar matchresultat och statistik i realtid till fotbollsfans. När Corona slog till stoppades fotbolls matcher och annan idrott över i stort sett hela världen. Då tappade Forza Fotboll 95 procent av intäkterna.

”På några veckor förlorade vi i princip 95 procent av intäkterna”, har vd Patrik Arnesson sagt till Breakit.

Utan matcher ingen publik i appen och därmed var inte annonsörerna intresserade av det annonsutrymme som saknade läsare/tittare. Många sa upp sina avtal andra pausade dem.

”Eftersom vi hade tappat användarna kunde vi inte motivera att de skulle betala”, säger Patrik Arnesson till Dagens Industri.

Patrik gick till Almi för att låna, verksamheten var i gott skick före pandemin, och inget pekade på att inte intäkterna skulle komma tillbaka så fort fotbollen började spelas igen. Almi sa nej och tycket att Patrik skulle gå till sin bank istället. Men… Banken sa också nej. De tyckte att Patrik och andra ägare skulle låna in pengar istället. Därmed fick Patrik ta ett blancolån på 400.000 kr och tillsammans med övriga ägare gjordes en nyemission på 6 miljoner som räddade bolaget. Utan hjälp från bank eller Almi som av staten getts extraordinära möjligheter att låna ut pengar för att stötta företagen genom krisen.

Läs mer på Breakit

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar