1 juni lättar restriktioner på restauranger

Packed boxes in empty closed cafe, small business lockdown due to coronavirus.

Från och med 1 juni får restauranger ha sittande gäster till och med 22.30. Det är ett litet steg för restauranger som vill servera kunder mat och dryck om kvällarna. Många som har fått fösa ut gäster 20.30 i snart ett halvår är mycket glada över att kunna ha öppet ytterligare två timmar.

– Det ska vara utrymt till klockan 22.30. Det är fortfarande en enormt stor begränsning av vår verksamhet och påverkar oss i mycket större utsträckning än vad vi får ersättning för från staten, säger PG Nilsson till TT

Enligt kändiskrögaren – med krogar som Riche och Sturehof i koncernen – kommer det dessutom fortfarande bara att få vara fyra personer per bord och att det måste vara ett smittskyddsanpassat avstånd mellan borden. Det får inte heller serveras alkohol över bardisken till stående publik.

Det innebär i realiteten en begränsning av krogarnas möjliga omsättning till omkring 50 procent. Återstår att se hur eventuella stödkompensationer kommer att utvecklas för att täcka upp denna begränsning?

– PG nilsson är kritisk – Staten gör en begränsning i vår näringsfrihet, men de kompenserar oss inte, säger han till TT.

Ett förslag till hur branschen ska få kompensation – även retroaktivt för den skada som orsakats av restriktionerna – håller just nu på att utarbetas tillsammans med jurister, revisorer och akademiker, för att skickas till finansdepartementet.

Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr