Företagarförbundet arrangerar varje månad ett kostnadsfritt webbinarium för medlemmar. Innehållet avser att beröra företagande och ge tips och idéer som kan göra företagande tryggare, bättre eller enklare. Har du som medlem önskemål på ämnen för framtida webbinarier är du välkommen att kontakta andreas.pragsten@ff.se

Elbilsladdning i praktiken – vi berättar allt du behöver veta

Onsdag 17 maj kl 12.00 – 12.30

  • Hur lång tid tar det att ladda i praktiken? 
  • Vad kostar det hemma och på resan? 
  • Hur ersätter jag mig själv eller mina anställda om de laddar hemma?
  • Måste jag ha en laddbox hemma?
  • Vilka bidrag finns för installation av laddbox, hemma eller på arbetsplatsen

Filippa Rolf från OKQ8 ger svar på många av medlemmarnas funderingar vad det gäller elbilsladdning. Samt ett smart erbjudande för de som vill ha en problemfri administration runt företagets kostnader och ersättningar för hemmaladdning.

Sveriges elpriser – vad beror de på? Och vad kan göras åt dem?

Onsdag 15 mars kl 12.00 – 12.30

Anders Nyman med bakgrund från KTH, som numera är medlem i Bekenteamet med över 30 år i elkraftbranschen i ledande positioner på ABB, Vattenfall, Sydkraft och Eon håller lunchseminarium för FFs medlemmar och förklarar varför Sveriges elpriser skenat och presenterar en idé till lösning för att få ner elpriserna till rimliga nivåer för både hushåll och företag. 

Undvik missar i din försäkring!

Onsdag 15 februari kl 12.00 – 12.30

Ibland sker det en olycka! Då är det bra att vara skyddad.

Undvik missar i företagsförsäkringen!
Rebecca Edman, försäkringsrådgivare från Säkra ger dig handfasta tips som du snabbt och enkelt kan genomföra för att försäkra dig om att du är skyddad om olyckan skulle vara framme.

Bra att veta inför 2023

Onsdag 18 januari kl 12.00 – 12.30

Dennis O Krook och Andreas Pragsten från Företagarförbundet går igenom viktiga datum, nyckeltal och tipsar om stöd för mindre företag som kan vara värt att kika på under 2023. Samt lite tips om hur man kan arbeta med SMARTa mål.

Buller och hörselskydd

Onsdag 15 juni kl 12.00 – 12.30

Marie Kransdal från 3M och Swedol som skall tala om buller i vår arbetsmiljö och hur man kan och bör skydda sina öron för att inte skada sin hörsel.

Elektrisk transportbil? Är det dags nu?

Onsdag 18 maj kl 12.00 – 12.30

Magnus Norrby, Training Manager på KW Bruun, som representerar Peugeot, Citroën och Opel håller lunchseminarium!

Just nu pågår en elektrifiering i bilbranschen och den har börjat även bland transport- och servicebilar. Vad skall du tänka på i övergången till el? Vad är för och nackdelarna med att gå över till eldrivna bilar för service- och transportbilsbranschen? Vi ger så många svar vi kan och du har chansen att ställa dina frågor direkt efter seminariet.

Elbilsladdning hur fungerar det i praktiken?
…hemma? på jobbet? eller på resan?

Onsdag 20 april kl 12.00-12.30 med plats för frågor direkt efter webbinariet.

Hur mycket kostar det, är det olika pris beroende var man laddar, vem skall betala, företaget eller medarbetaren?

Martin Sahlsten från OKQ8 talar om elbilsladdning och reder ut alla frågetecken och ger svar på funderingar. 
Han presenterar en helt ny lösning för elbilsladdning för mindre företag, där oavsett vara du laddar kommer kostnaderna på ett och samma kort. 

 

Så blir offentliga affärer DINA affärer!

Onsdag 16 februari kl 12.00-12.30 med plats för frågor direkt till Fredrik efter seminariet.

Fredrik Tamm från Public Insight går igenom de möjligheter som små och medelstora företag har genom anbud till kommun, region och annan offentlig verksamhet. Över 900 miljarder köper det offentliga för! Och endast ett fåtal företag är med och lämnar anbud.

Tips och idéer direkt under lunch på hur du som företagare kan ta en större del av den offentliga kakan i din kommun eller i din region.

Viktigt inför 2022

Onsdag 19 januari 2022

Information för företagare om det nya året

Viktiga datum, nya lagar, skatter och annat som kan vara viktigt att ha koll på när ett nytt år står för dörren. Med Andreas Pragsten, Företagarförbundet och Dennis O Krook

Cybersäkerhet för småföretagare

Onsdag 15 december 2021

Digitala bedrägerier ökar! – Förbered och Försvara dig
Cybersäkerhetsexpert Henrik Brandt från Crawford ger exempel på nätbedrägerier och ”cyberattacker” som drabbat företag, och tipsar om hur de kunde skyddat sig och undvikit stora besvär och kostnader.

17 november 2021

Så tjänar du pengar på offentlig upphandling

Dubbla dina intäkter från offentliga affärer
930 miljarder i offentliga affärer = möjligheter för miljoner för de mindre företagen  
Fredrik Tamm från Public Insight beskriver den offentliga marknaden och de möjligheter som den innebär. Konkreta tips på hur du som liten företagare kan hitta upphandlingar för dig och ta hem anbud som ökar din omsättning och vinst.

Kommande webbinarier

 

Sjukvårdsförsäkring via företaget – vad gäller?

Onsdag 17 augusti kl 12.00


XX på Max Mathiesen  berättar om hur en sjukvårdsförsäkring kan hjälpa dig som företagare att komma på benen igen efter sjukdom eller olycka. Vilka kostnader och förutsättningar som finns för att teckna en sjukvårdsförsäkring.