Fotolia_33725447_XS-1338796061615Snart börjar sommarlovet och många skolungdomar ska ut och sommarjobba. Den som sommarjobbar och tjänar mindre än 18 700 kronor under hela 2012 behöver inte betala skatt. Men för att du som arbetsgivaren inte ska tvingas dra skatt på lönen ska ett särskilt intyg från Skatteverket fyllas i.

Sommarlovet är snart här och tiotusentals skolungdomar ska ut i arbetslivet i samband med sommarjobb. Vad många inte vet är att lönen i vissa fall inte ska beskattas. Om den totala lönen för hela 2012 är lägre än 18 700 kronor är den skattefri. Men för att arbetsgivaren inte ska dra någon skatt måste ett särskilt intyg från Skatteverket (pdf) fyllas i.

— Den som redan från början vet att lönen i år blir lägre än 18 700 ska inte betala någon skatt alls. Mitt tips är att lämna in sitt intyg till arbetsgivaren i god tid före första löneutbetalningen, säger Catharina Skarica, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Läs hela nyheten hos Skatteverket

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.