Nooshi talar om pensioner i Almedalen

Nooshi talar i almedalen

Nooshi inleder med att i ”Vänsterpartiets Sverige skiner solen även på kvällen.”

Metaforen syftar till den extra tusenlapp till pensionärerna. Nooshi triumferar över vänsterpartiet lyckats få igenom en höjning till närmare 700.000 pensionärer. Vänsterpartiets ledare anser också att det som gjort mest för jämställdheten i Sverige är densamma snart höjd garantipensionen. En historisk hög höjning som Nooshi är rejält stolt över.

Nooshi klandrar regeringar av olika färg för nedskärningar i välfärden och fortsätter med att: ”nu är marknadsexprimenten över”.

Skolan

Moderaterna får ensamma bära ansvaret för att, enligt Nooshi, utbildningssystemet är misslyckat och att det är M som släppt in utländska investerare som driver aktiebolagsskolor och fokuserar på de ”lönsamma” eleverna. Detta är dåliga skolor för Nooshi och att det är politikens ansvar att alla skall få den bästa tänkbara utbildningen.

Alla skolor skall vara bra skolor, för det finns inte bra barn och dåliga barn. det finns bara barn.

Vänsterledaren klandar därför Magdalena Anderssons löften om att förbjuda vinster i skolan. Det gjorde S redan 2018 men det blev bara tomt prat och Nooshi säger att marknadsskolan skall avskaffas och kontrollen skall tas tillbaks över den svenska skolan.

Nato

Nooshi kritiserar Magdalena även för avtalet med Nato och ambitionen mot ett medlemsskap. Hon menar att ett avtal med en ”despot” i Turkiet är en riktigt dålig idé

Arbetslöshet

Om inte regeringen vill bekämpa arbetslösheten så kommer Vänsterpartiet att göra det åt dem, fortsätter Nooshi

Men det är industrierna som skall vara arbetsgivarna, inte ett ord om de små tjänsterföretagen som arbetsgivare trots att hon säger att arbete bygger landet och att då måste arbete värdesättas. Vänsterpartiet kommer att genomföra ett historiskt omfattande investeringsprogram för nya transporter, bostäder och gröna industrier i hela landet.

Se talet här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr