Höstbudgeten visar att Regeringen inte förstår var jobben skapas!

 

Regeringen visar i höstbudgeten att man inte förstår att de flesta nya jobben skapas i  småföretagen. Vi skulle vilja se konkreta satsningar för att öka möjligheten till ännu fler jobb i växande småföretag. Istället höjer man skatten på företagande, jobb och utbildning kombinerat med dåligt fungerande arbetsmarknadsåtgärder.

-Att göra det bättre, enklare och billigare för landets småföretagare skulle ge fler jobb och därmed mindre underskott i landets finanser. Det är väldigt enkel matematik men tydligen för svår för Regeringen säger Mats Assarsson, ordförande Företagarförbundet Fria Företagare.

Det finns enskilda ljuspunkter i budgeten. Exempelvis yrkesutbildningsinsatserna, utökade RUT-tjänster och effektivare finansieringsstöd.

Ett av de allra största hindren för småföretag att växa är arbetsgivaravgiften. En sänkning ner mot EU-nivå, med borttagande av den allmänna löneskatten på ca 10%, för de allra minsta företagen (upp till 10 anställda) som vi länge förslagit hade fått stora positiva effekter. För företagen, för jobben och minskat utanförskap på arbetsmarknaden och en klart bättre välfärd för oss alla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar