Hitta rätt frilansare eller konsult på nätet

Fiver

Som småföretagare kan det ofta kännas dyrt att anlita lokala konsulter, oavsett om det handlar om marknadsföring, grafisk design eller webbutveckling. Saknar du hjälp eller prisvärda alternativ där du bor finns det flera globala plattformar på nätet som kan vara värda att titta närmare på. En av dem är fiverr.com, som låter frilansare över hela världen marknadsföra sig på plattformen och därmed också gör det lätt för företag att hitta rätt hjälp för en rimlig peng.

När du har registrerat dig som köpare på Fiverr är det enkelt att filtrera och sortera bland de säljare av tjänster som finns på sajten. Systemet rangordnar träffarna på din sökning utifrån bland annat säljarens erfarenheter och feedback från tidigare uppdragsgivare. Du ser säljarens genomsnittliga svarstid, hur länge han eller hon har funnits på Fiverr, du kan läsa uttalanden från tidigare uppdragsgivare och även se exempel på vad säljaren vill ha betalt för jobb av olika typ och omfattning.  

Väljer du att gå vidare med en frilansare har du möjlighet att ge information, direktiv och tips som frilansaren kan använda sig av i arbetet. Under processen kan du sedan chatta med frilansaren och även skicka kompletterande filer. Kommunikationen mellan er är krypterad och inte tillgänglig för någon annan.

När frilansaren är klar med uppdraget får du ett meddelande från plattformen. Du går in och granskar arbetet och har möjlighet att be om ändringar. När du är nöjd ger du ditt godkännande och arvodet betalas ut.

Varje frilansare på Fiverr bestämmer själv sitt arvode och det kan naturligtvis skilja en hel del mellan leverantörer av samma typ av tjänst. Var därför noga när du väljer och fundera på vilken kvalitet du önskar på jobbet. Som i de flesta sammanhang finns det ofta en koppling mellan pris och kvalitet.

Andra liknande plattformar att titta närmare på: 

  • Upwork.com
  • Freelancer.com
  • Guru.com
  • Peopleperhour.com
  • Toptal.com

Text: Stefan Hedner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr