Förhandlingarna om turordningsreglerna stöter på patrull.

Fem tunga förbund lämnar förhandlingarna om ett förändrat LAS och förändrade turordningsregler. Det är LO-förbunden: Kommunal, Byggnads, Seko, Fastighets och Målarna lämnar LAS-förhandlingarna med arbetsgivarna innan de ens riktigt kommit upp med något konkret förslag.

Det är beklagligt att några LO-förbund väljer att lämna förhandlingarna om trygghet och omställning. Vår ambition är fortfarande att driva förhandlingarna i hamn med både PTK och LO, säger Mattias Dahl. Vice vd Svenskt näringsliv

Förhandlingarna är ett resultat av att regeringen i 73 punkts överenskommelsen från i Januari sa att LAS skall reformeras och att man i första hand önskar att parterna finner en överenskommelse, om inte, så väntar lagstiftning vilket är något som varken arbetsgivarna eller fackförbunden önskar.

Att nu flera fackförbund hoppar av förhandlingarna förvånar Mattias Dahl Då man inte nått några konkreta förhandlingsresultat ännu. Förhandlingar omfattar bland annat kompetensutveckling och omställningstrygghet vid arbetslöshet vilket borde vara I LO-förbundens högsta intresse.

Läs mer här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar