Företagarförbundets medlemmar fick rätt

I samband med att Stefan Löfven aviserade att han tänkte avgå som partiledare och statsminister frågade förbundet medlemmarna om vem de ville skulle ta över som partiledare för Socialdemokraterna. Flest röster föll då på Magdalena Andersson som nu tackat ja till nomineringen efter att samtliga partidistrikt nominerat henne.

I augusti var det 20 procent av förbundets medlemmar som vill se finansminister Magdalena Andersson ta över efter Stefan Löfven tätt följd av Mikael Damberg på 19 procent. Därefter var glappet stort till nästa kandidat Lena Hallengren på 7 procent.

Stödet för Magdalena som ny statsminister från förbundets medlemmar är dock inte lika stort. Där vill istället medlemmarna se Ulf Kristersson ta över rodret i samband med att en ny regering skall utses i november efter att Stefan Löfven lämnat posten. Hela 47 procent av företagarna i förbundet vill se Moderaten som nästa statsminister, på andra plats med 22 procents stöd kommer Jimmie Åkesson och Magdalena Andersson som med all sannolikhet blir ny partiledare i S får nöja sig med 16 procents stöd från småföretagarna.

 

Läs mer om Magdalena Anderssons reaktion på dagens industri här

Se hela medlemsundersökningen här och vilket betyg medlemmarna ger den avgående statsministern här

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Lämna ett svar