Finansministern säger att hon förstår – men gör hon verkligen det?

_BEX1186-2

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger till Dagens Nyheter:

”Jag förstår frustrationen att vänta på besked. Många företag har fått besked, men allt för många återstår. Samtidigt kommer skattebetalarna inte att acceptera att deras pengar betalas ut helt utan kontroll och riskera att göda den organiserade kriminaliteten.”

Uttalandet bygger på kritiken mot tillväxtverkets långa köer för besked. Upp till fem månader har en del företag fått vänta på besked om det får stöd eller ej. Under tiden har de betalt löner till anställda som fått vara hemma. Om de får negativt besked blir det svårt att få de anställda att ”jobba ifatt” de redan utbetalda lönerna.

Finansministern säger att hon förstår företagens frustration, men att skattebetalarna är rädda för att ”deras” skattepengar skall hamna i organiserad brottslighet.

Finansministern försöker med ett retoriskt grepp flytta fokus från kärnfrågan om att rädda jobb och arbetstillfällen till organiserad brottslighet. Det funkar inte på väljarna.

För om finansministern träffade lite fler väljare och ”skattebetalare” skulle hon märka och förstå att de är betydligt mer oroliga för att de skall bli utan sina jobb till följd av att deras arbetsgivare inte klarar ekonomin och att dessa inte kan betala ut löner efter krisens nedstängningar och de orimligt långa handläggningstiderna hos Tillväxtverket.

Därför blir uppmaningen till finansministern att fokusera mer på riktigt konkreta insatser för att rädda företag och alla de jobb dessa skapar, istället för dåligt retoriska förklaringar för en regeringens och myndighets misslyckande att hantera de utlovade stöden. För de historiska stöden var väl allvarligt menade och inte bara skådebröd, Magdalena?

Mats Assarsson, förbundsordförande, Företagarförbundet

Läs mer om Almegas krav på Tillväxtverket på DN.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hjälp till att påverka! Bli medlem

Som medlem är du med och påverkar politiker till ett bättre företagarklimat.
Men du får också medlemsförmåner som företaget sparar på. (I genomsnitt 6300kr)

Varmt välkommen som medlem! 
Mats Assarsson, ordförande.

PS. lägst avgift i landet – endast 1100 kr