På måndagen presenterade Svenskt Näringsliv svaren från den senaste enkätundersökningen av det lokala företagsklimatet. Totalt 31 000 företagare har satt betyg på hemkommunens företagsklimat. Svaren redovisas nu på www.foretagsklimat.se

Den övergripande Sverigebilden är dyster. Den nedgång i betygen som syntes i föregående mätning bekräftas nu. 225 kommuner får inte bättre betyg än ”godtagbart” av sina företagare. 44 kommuner får underkänt.
Inte fler än 21 kommuner når betyget ”bra”. Timrå, Vaggeryd, Munkfors, Tibro och Götene är nya bra-kommuner i mätningen.
– Att bara 21 kommuner får betyget ”bra” av sina företagare är alltför dåligt. Mitt råd till andra kommuner är att låta sig inspireras av de duktigaste, säger Carolina Brånby, ansvarig för lokalt företagsklimat.

Är du nyfiken på hur resultaten ser ut för din kommun? Gå in och titta på www.foretagsklimat.se

N

Mycket förmånligt

Ett medlemskap späckat med småföretagaranpassade medlemstjänster och förmåner. Din egen inköpsavdelning, rådgivning, försäkringspaket och mycket mer.

N

Småföretagen är bra för Sverige

De allra flesta jobben och tillväxten skapas här. Vi driver opinion för att göra det bättre, enklare och tryggare för dem att utvecklas. Bra för småföretagen, bra för Sverige!

N

Av småföretagare, för småföretagare!

Vi fokuserar på de allra minsta företagen, soloföretagare och de med upp till tio anställda. Vi är själva småföretagare och vet hur verkligheten ser ut.