Varning för förväxling!

Under sommaren och efter semestern har flera av våra medlemmar blivit uppringda av någon som presenterar sig som Småföretagarförbundet! Lätt att förväxla med Företagarförbundet Fria Företagare!

Oroliga medlemmar har hört av sig och undrat om vi bytt namn? NEJ! Vi är Företagarförbundet Fria Företagare och presenterar oss alltid som det! Förväxling har dock skett i några fall. De erbjuder medlemskap och förlängning av medlemskap. OBS! De har inget med Företagarförbundet Fria Företagare att göra, och medlemskapet hos oss förnyas enbart i kontakten med oss såklart.

Detta är vi

 • Företagarförbundet Fria Företagare har sedan 1936 framgångsrikt arbetat och drivit politisk opinion för bättre villkor att starta, äga och driva företag i Sverige.
 • Företagarförbundet Fria Företagare arbetar för att du som företagare skall erhålla bra erbjudanden och villkor hos leverantörer och partners.
 • Företagarförbundet Fria Företagare förser dig som medlem med relevant information och stöd för ditt företagande.

God sed för telemarketing
Företagarförbundet Fria Företagare arbetar efter Kontaktas etiska regler för en schysst kontakt mellan telemarketingsäljare och kund. Vi erbjuder även två veckors ångerrätt om du känner att du köpt något över telefon som du efteråt ångrar.  http://www.kontakta.se/etiska-regler
Vår förhoppning är att även de som utger sig som Småföretagarförbundet ger dig möjlighet till ångervecka och om du känner att det blivit en förväxling så kan du förhoppningsvis ångra ditt ”köp” för att undvika dubbla medlemskap.

Kontakta mig gärna för raka och ärliga svar
Som eventuellt undrande småföretagare, medlem eller ej. Är du välkommen att kontakta mig för raka, ärliga och klara svar kring ett företagarförbund som i över 80 år arbetat för att göra det bättre, enklare och tryggare för dig och alla andra företagare i landet.

Med bästa småföretagarhälsningar
Mats Assarsson
Ordförande, Företagarförbundet Fria Företagare
mailto:mats.assarsson@ff.se
0709-37 41 33
www.ff.se
https://www.facebook.com/friaforetagare/

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email
Dela på print
Print

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Lotta Hägglund

  Ni erbjuder 2 veckors ångerrätt…??? Det är väl lag på det? Eller?

  1. admin

   Hej Lotta. Nej faktiskt är det endast lag på två veckors ångerrätt när ett företag säljer till en konsument. För företag som säljer och gör avtal med annat företag finns ingen lag på ångerrätt. Vi vill ha ett schysst förhållande till våra medlemmar och vet att man ibland kan fatta ett beslut som man ångrar, speciellt i telefon. därför erbjuder vi två veckors ångerrätt även till de företag vi talar med. Med Vänlig Hälsning // Dennis Krook

   1. Anno

    Fast det är helt fel Dennis. Idiella föreningar är det inget tvång på att betala till, kan/får inte skickas påminnelse av faktura ens. Gör om gör rätt eller ni mister 5 bolag som medlem.

    1. admin

     Jag antar att du menar ideella föreningar och varför skulle dessa inte få skicka en påminnelse? Det känner jag inte till? Upplys mig gärna.

  2. Kristoffer

   Ångerrätten är ju till för privatkonsumenten och då spelar det ingen roll om vilken bolagsform säljaren har. Om en privatperson säljer till ett företag så har inte företaget ångerrätt. Privatperson till privatperson = ingen ångerrätt.

 2. Mattias

  Hej.

  Fick ju precis ett samtal av er när ni hörde av er och gjorde det omvända? Sa att ni var från småföretagarna och att jag hade ett medlemskap hos er (vilket jag inte har), och om jag ville uppdatera mitt medlemskap och öka med ytterligare annons, vilket jag tänkte att visst kan jag göra det. Sen kom det en order från er och inte från småföretagarnas riksförbund som jag är medlem hos.

  Nu tåls det dock att säga att detta var en extern säljare som ringde på uppdrag av er.

  Ringde dock er och kom i kontakt hos en av er som mackulerade ordern utan några konstigheter, så er egen personal verkar vara mycket bättre åtminstone! 🙂

  1. admin

   Hej Mattias.
   Tack för att du uppmärksammar detta!.
   Vi kommer genast att ta fatt i personen i fråga och vidta åtgärder.
   Så har skall det absolut inte gå till och vi beklagar och ber om ursäkt.
   /Dennis

 3. Lena

  Hej Dennis,
  Jag blev igår uppringd av Michael Jidsjö hos er och han sa att han ringde från Småföretagarna precis samma erfarenhet som Mattias har i tråden. Jag är medlem i Småföretagarna och sa ja att jag ville fortsätta ett år till. Sen kom orderbekräftelse och faktura från Företagarförbundet och det är ju något helt annat. Kände mig verkligen lurad och tycker det är mycket dålig stil att försöka vilseleda oss småföretagare. Har kontaktat er idag för att få order och faktura annullerad.
  Mvh Lena

  1. admin

   Hej Lena
   Tack för att du kontaktar oss i detta och du har helt rätt i att det är inte så det skall gå till.
   Jag tar frågan med ansvarig och undersöker vad som blivit fel. /Dennis

 4. Andreas

  Hej,
  Jag har exakt samma erfarenhet som Lena i kommentarerna ovan och vill uppmärksamma er om att samma förfarande fortsätter. Jag upptäckte detta idag, 13 dagar efter fakturadatumet så jag har idag mailat er om att utnyttja ångerrätten. Tycker ändå att det är bra att ni tillämpar ångerrätt för företag då detta är mycket ovanligt.
  Mvh / Andreas

Lämna ett svar